vineri, 29 august 2014

Cu handicapul rezultatului din tur, lupii au abordat încrezători manșa secundă cu Dinamo Zagreb, dar au pierdut din nou, scor 2-1, rezultat sinonim cu eliminarea din Europa League. După o participare demnă de luat în seamă și plină de speranțe pentru viitor, formația lui Răzvan Lucescu părăsește Europa cu fruntea sus și se concentrează acum pe întrecerea internă, unde singura consolare rămâne câștigarea titlului.

tamuzPetrolul știa foarte bine că avea nevoie de o minune în Croația pentru a întoarce soarta calificării în favoarea sa, după acel 1-3 nedrept și frustrant de săptămâna trecută de la Ploiești. Conjunctura favorabilă de care vorbea Lucescu înaintea partidei de joi nu s-a ivit, din păcate, nici la Zagreb. Iar acest lucru s-a văzut chiar din debutul meciului, când Tamuz a șutat în bară, balonul l-a lovit în spate pe Eduardo și a trecut, agonizant, prin fața porții goale. Ca totul să fie împotriva lupilor, gazdele au deschis scorul în minutul 22. Machado i-a pasat excelent lui Cop, iar atacantul lui Dinamo, scăpat din marcaj, l-a executat cu sânge rece pe debutantul Cobrea. Golul croaților nu schimba cu mai nimic ecuația și așa complicată a jocului, întrucât galben-albaștrii aveau nevoie în continuare de 3 goluri pentru a spera. Tamuz a avut, din nou, șansa de a înscrie, dar a fost blocat în ultimul moment de Eduardo, iar până la pauză Petrolul s-a mulțumit cu o circulație bună a balonului, lipsindu-i, însă, ultima pasă, astfel că nu s-a mai apropiat periculos de poarta adversă.
După pauză, ploieștenii au mărit turația, conștienți că timpul nu era un aliat pe care să se poată baza, însă tot campioana Croației a fost mai periculoasă, Wilson șutând pe lângă, în minutul 55. Dumnezeul fotbalului și-a întors fața și spre elevii lui Lucescu abia după o oră de joc, Albin înscriind cu un șut din interiorul careului, mingea lovind stâlpul din dreapta înainte de a intra în poartă. Timp mai era, iar speranțele nu costau nimic. Soudani putea risipi definitiv visele Petrolului, însă ratarea sa din minutul 73 i-a ținut în viață pe lupi. Ca de altfel și Pivaric, a cărui lovitură liberă de la 16 metri s-a dus mult peste. Deși și-au dorit din tot sufletul și au continuat să atace, petroliștii n-au mai putut înscrie până la final, iar deznodământul nefericit și-a făcut loc implacabil, cu un cinism demn de o cauză mai bună. Dovadă fiind golul lui Antolic din prelungiri. Petrolul părăsește Europa în aceeași fază a competiției ca și în sezonul trecut, cu amendamentul major că, de această dată, grupele s-au văzut mult mai de aproape. Păcat!

Dinamo Zagreb – Petrolul 2-1
Marcatori: Cop (22), Antolic (90+5) / Albin (59)

Dinamo Zagreb: Eduardo – Pinto, Simunovic, Simunic (cpt), Pivaric – Ademi (89 Coric), Brozovic – Wilson (71 Soudani), Machado (64 Vukojevic), Antolic – Cop. Antrenor: Zoran Mamic

Petrolul: CobreaAlcenat, Hoban, Gerson, Satli – Mustivar (79 Marinescu), De Lucas (74 N’Koyi) – Albin, Mutu (cpt) (66 Nepomuceno), Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Ivan Kruzliak – arbitru; Tomas Somolani, Tomas Mokos – asistenți; Peter Kralovic – rezervă (toți Slovacia)
Observator de arbitri: Paul Frans Maria Allaerts (Belgia)
Delegat UEFA: Dag Steinar Vestlund (Norvegia)

sursa:fcpetrolul.ro
foto:rpressport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.