miercuri, 28 noiembrie 2012

Oţelul s-a calificat în semifinalele Cupei, după victoria cu 2-0 de la Piatra-Neamţ, cu Ceahlăul.
Astfel, in penultimul act al competitiei, Petrolul va întâlni  Otelul Galati, prima manşă a semifinalelor se va disputa pe 12 decembrie, pe terenul "otelarilor" iar returul se va juca pe 17 aprilie 2013, pe “Ilie Oană”.
foto:DigiSport
Petrolul a trecut de Concordia Chiajna, scor 2-1, iar lupii sunt acum la un pas de finala Cupei României!!
Lupii  au dominat copios partida de la Ploiesti, ratând numeroase ocazii de gol prin Grozav, Cristea, Hoban sau Boudjemaa.
Ilfovenii au preferat o tactică defensivă încă din startul meciului, însă echipa antrenată de Ilie Stan a rezistat doar până în minutul 44, când Bokila, cel mai bun jucător al nostru, l-a învins pe Cobrea cu un sut la coltul scurt.
Petrolul si-a majorat avantajul în minutul 55, când acelasi Bokila a marcat, de data aceasta printr-un lob de exceptie.
Chiajna a sperat să ducă meciul în prelungiri după golul din penalty reusit de Purece, însă ai nostrii au gestionat perfect ultimele minute ale meciului si astfel ne-am calificat in semifinalele Cupei Romaniei. La finalul partidei atacantul nostru , Jeremy Bokila a fost desemnat omul meciului de catre sponsorul competitiei-Timisoreana.
În penultimul act al competitiei, Petrolul va întâlni învingătoarea meciului de maine dintre Otelul si Ceahlăul. Prima manşă a semifinalelor se va disputa pe 12 decembrie, pe terenul învingătoarei din confruntarea de mâine, iar returul se va juca pe 17 aprilie 2013, pe “Ilie Oană”.
 

Declaratii dupa meci 

Cosmin Contra: "Nu am avut un meci usor! Chiajna este o echipă care aleargă foarte mult, se închid bine în apărare, fac ceea ce au învătat, încearcă să lovească pe contraatac sau printr-o fază fixă. Am stiut că va fi la fel ca în meciul din campionat, cu noi atacând, cu o posesie de 75-80%. Am început foarte bine repriza a doua, cu patru-cinci ocazii de gol. Mă preocupă că nu am marcat din ocazii foarte clare, am tremurat în ultimele minute, dar am obtinut o calificare meritată. Acum ne-am arătat adevărata valoare după meciul prost de la Medias, trebuie să nu pierdem cu Ceahlăul si să rămânem în partea de sus a clasamentului. Am demonstrat că suntem o echipă foarte puternică, dar nu avem încă fată de Europa", a spus Contra, la DigiSport.
Contra a vorbit si despre problemele pe care le are patronul Petrolului, Florian Walter, care este anchetat de DIICOT în cazul transferurilor de la Universitatea Cluj la formatia din Ploiesti.
"Nu cred că Walter va părăsi clubul. Îi dedicăm victoria si lui, nu trece prin momente plăcute, sper ca această victorie să-i aducă zâmbetul pe buze, nu e usor să fii audiat câteva ore", a mai afirmat Contra.
Totodata "Gurita" speră ca atacantul Gicu Grozav să fie mai atent la finalizare:
"Gicu a făcut un meci extraordinar, s-a alergat, s-a bătut, a recuperat multe mingi, dar are nevoie de maturitate la finalizare. În meciul de azi putea să înscrie două-trei goluri".

Jeremy Bokila: "Întotdeauna e bine să câstigi. Am meritat să câstigăm acest meci. Pentru mine e important să jucăm finala, nu mă interesează cine va fi adversarul din semifinale!!"

Ilie Stan: "Atâta timp cât nu pui probleme pe fază de atac e foarte greu să te califici. E păcat de efortul jucătorilor. Dar am jucat contra unei echipe cu multe valori individuale. Noi am pierdut multe mingi la constructie implicit si calificarea. Am încercat să îi tinem departe de poartă. Dar se vede că doar de 4 luni jucăm împreună, sunt jucători noi, jucători tineri. Nu sunt supărat. Mi-as dori să câstig fiecare meci, dar mă gândesc si la lotul pe care-l avem. Dar când nu pui probleme în atac, e foarte greu să câstigi la Petrolul."

Caseta Tehnica

 FC Petrolul Ploieşti– Concordia Chiajna 2-1 (1-0)
Marcatori: Bokila (44, 55)/Purece (82, pen.).

FC Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Yamissi, Guilherme – Hoban, Marinescu (cpt) (71 Cesinha) – Boudjemaa, Ad. Cristea (66 Mustivar), Grozav – Bokila (81 Morar). Antrenor: Cosmin Contra.

Concordia: Cobrea – Belu, Leca, Ghionea, Bambara – Paraschiv (46 Popovici) – Serediuc, S. Pană (cpt), Purece, Zuluf (78 Damian) – Ibric (46 Welington). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta Tr. Severin).
Observatori: Octavian Goga (Braşov) şi Cornel Sorescu (Piteşti).




sâmbătă, 24 noiembrie 2012

foto:digi24.ro
In aceasta seara la Medias, nu am pierdut numai cele 3 puncte puse in joc, ci am pierdut si unitatea de grup. Daca de acest lucru eram convins de mai mult timp, incapatanarea mea facand sa nu accept acest lucru "jocul" din aceasta seara m-a obligat sa accept aceasta realitate. Petrolul in acest moment, oricat s-ar incerca sa se ascunda nu mai formeaza o familie, chiar daca tehnicieni precum Rednic si actualul Cosmin Contra fac apel la noi suporterii, si ne invita la calm si au dat si dau in continuare asigurari ca nu exista termenul de "bisericute" sau "grupul de la Cluj" si "grupul de la Ploiesti" in cadrul echipei noastre.
FALS! Acest lucru exista si pentru a nu stiu cata oara daca mai era nevoie,  in aceasta seara la Medias jucatorii au tinut sa o demonstreze  inca odata.
Imediat dupa terminarea partidei la flash-interviul acordat de Cosmin Contra pentru DigiSport, acesta recunostea ca jucatorii nostrii au dat dovada de totala lipsa de atitudine in jocul prestat in aceasta seara, lasand sa se inteleaga ca in sanul echipei noastre s-a instalat o periculoasa stare de "lasa-ma.. sa te las"!
Astfel se vede clar in ultima perioada ca jucatori precum Sony Mustivar, Damien Boudjemaa, Hamza Younes, Daniel Oprita nu mai sunt jucatorii cu care ne obisnuisem noi, atunci cand in jocul lor se vedea placerea sincera de a juca fotbal cu pasiune , iar ochii lor scanteiau precum ochii lupilor noaptea in padure. As vrea din toata inima sa ma insel , dar incep din ce in ce a fi mai sigur ca din aceasta iarna sau cel mai tarziu la sfarsitul sezonului cei mai sus enumerati ne vor parasi unul cate unul sau chiar la pachet. Daca voi avea  dreptate si mi se va confirma premonitia, nu-mi ramane altceva de facut decat sa le multumesc pentru tot ceea ce au facut pentru Petrolul si sa le urez multa bafta la noile lor echipe.
Ce mi-a atras atentia in timpul meciului si vine in a solidifica ideea mea ca nu totul e pe roze la echipa, a fost momentul schimbarii lui Mustivar(care nu "a batut cuba" cu Contra la iesirea din teren) , care intradevar a avut in ultimul timp evolutii mai modeste fata de cum il cunosteam noi. Chiar daca o sa spuneti ca avea motive sa fie suparat pe el insusi ca nu a avut o evolutie prea buna , nu cred ca asta era motivul principal al supararii si dezamagirii de pe chipul sau, ci mai degraba pozitia lui de rezerva de lux in ultima perioada la Petrolul.
Un alt exemplu poate fi Boudjemaa , care a devenit in ultimile partide o certitudine in a fi una dintre cele trei schimbari permise de regulament de care Petrolul beneficiaza in timpul unui joc. Exemplele pot continua cu Oprita care cu exceptia partidei din aceasta seara , a  pierdut locul de titular in echipa, uneori el nefacand parte nici macar din lotul largit al echipei si culminand cu Hamza Younes care de asemenea nu ne-a mai fost de niciun ajutor in ultimul timp la adapostul unei posibile sau"inchipuite" accidentari.
Asadar, numai conducerea clubului, jucatorii in cauza si Dumnezeu stiu adevarul adevarat despre actuala situatie de la echipa noastra. In alta ordine de idei, chiar daca unii nu vor fi de acord cu mine sau si mai mult , probabil ii vor deranja ceea ce voi spune, nu pot sa nu punctez cate ceva si despre cele doua cocote masculine din echipa noastra.
Sa incepem cu primul: Gicu Grozav-parerea mea este ca desi in ultimul timp a avut o usoara crestere de forma finalizata chiar si cu goluri, ar trebui lasat sa plece cat mai repede din sanul echipei noastre, deoarece se vede clar din punctul meu de vedere ca el nu doreste sa puna osul cum trebuie sub tricoul galben albastru, tratand cu maxima superficialitate orice faza din timpul partidelor. Parerea mea este ca aducerea lui fortata la Petrolul a reprezentat si reprezinta pentru el o corvoada, Grozav recunoscand ca el este de fel un tip mamos si mai afectiv din fire, fiind genul de adolescent care se simte precum pitigoiul intr-o colivie. Il simt meci de meci ca si cum intentionat si paradoxal si-ar dori sa joace cat mai slab, sa rateze pe cat de mult posibil, chiar daca pe reluarile televiziunilor se vede ca el "sanchi" injura si se consuma pentru ratari.
El spera cred eu, ca avand o asemenea atitudine mai mult de anti-joc decat de joc de fotbal, patronul/patronii sa se sature de el si sa-i ofere sansa sa paraseasca cat mai rapid clubul nostru aici unde el singur a declarat ca nu s-a adaptat mai deloc. La fel de bine stiu ca si voi de altfel, ca pentru conducatorii clubului, Grozav reprezinta o buna afacere dar daca se vrea cu adevarat performanta ar trebui lasat sa plece si nu tinut cu forta, fiindca un jucator daca nu are placere si e tinut cu forta pica in extrema cealalta, in care zic eu se afla acum Grozav la Petrolul.
Asta numai daca se vrea cu adevarat performanta, si nu tinerea lui fortata la Ploiesti , cresterea cotei lui de piata si implicit cresterea capitalului din buzunarele patronilor. Mai mult ca sigur ca daca l-am vinde, cu banii de pe urma lui la prima strigare, am aduce in locul sau un jucator cu adevarat profesionist si valoros care sa puna osul pentru culorile galben-albastre.
Sunt convins de asemenea ca daca va fi lasat sa plece acolo unde isi va dori, va deveni un fotbalist bun si util atat pentru echipa de club unde va activa cat si pentru echipa nationala, dar asta numai cu multa munca si seriozitate , fiindca trebuie sa recunosc calitati are, dar in momentul acesta datorita mentalitatii sale, a rebeliunii aadolescentine, performanta ca fotbalist o poate face doar acolo unde el si-o doreste.
In ceea ce-l priveste pe Cristea, el nu este altceva  decat un alt protejat al actualului actionar, si de ce nu al multor tehnicieni care vad in el un jucator "valoros" , ca multi alti "fotbalisti valorosi" din fotbalul romanesc, umflati artificial cu pompa. I s-a tot acordat sanse pe la toate echipele pe unde a activat, poate-poate o "exploda" si el vreodata ca jucator "valoros"ce este si o prinde un contract mai bun pe afara. Poate va intrebati de ce tot se insista mereu cu titularizarea lui ..oare nu asta este raspunsul? Vrea si omul afara sa stranga niste marafeti pentru zile negre dar degeaba o vrea el, daca nu este si putirinta....
Cei doi, Grozav si Cristea parca sunt din acelasi aluat, cu mici diferente si cu un usor avantaj pentru Gicu care puncteaza la capitolul tinerete si viteza nativa.Daca Grozav mai are inca sanse de reabilitare si sa devina un mare fotbalist , varsta fiindu-i inca un aliat , printul Cristea din punctul meu de vedere si-a semnat deja sentinta cu privire la cariera de fotbalist.
In concluzie, infrangerea din aceasta seara cu Mediasul trebuie sa reprezinte semnalul de alarma care sa atraga atentia ca lucrurile la FCP nu merg in directia buna, ci dimpotriva...si asta cu trei zile inainte de sfertul de finala a Cupei Romaniei  impotriva Concordiei Chiajna.
Daca, Contra impreuna cu conducerea clubului nu vor sti sa actioneze rapid in acest weekend avut la dispozitie si sa readuca normalitatea la Petrolul Ploiesti , tare imi este si nici in visele mele cele mai groaznice nu-mi doresc asta...ca marti seara sa  ne chinuim cu Chiajna  si Doamne Fereste sa se detoneze "bomba" pe Ilie Oana in partida ce conteaza pentru calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, competitie in care noi toti petrolistii ne-am pus toate sperantele dupa 17 ani de la castigarea ultimului trofeu.
Asadar, petrolisti de pretutindeni va ordon: Marti seara de la 20.30 invadati Ilie Oana!!

marți, 20 noiembrie 2012

Iulian Badescu:"Sprijinul pe care il acordam Petrolului este foarte puternic in favoarea competiţiei şi a performanţei sportive!!"
foto: ziarul-prahovean.ro

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost invitat astazi in cadrul emisiunii "Pasul la Ofsaid". 
Fanii "lupilor galbeni" pot fi bucurosi in ceea ce priveste viitorul echipei noastre , dat fiind faptul ca primarul Ploiestiului a anuntat astazi in exclusivitate la WYL TV, pozitia oficiala a Primariei Ploiesti conform careia "stadionul a trecut din administrarea Primăriei in cadrul SGU (Societatea de Gospodărire Urbană). SGU urmează să preia toate cheltuiele care le făcea clubul Petrolul cu stadionul. Evident, echipa va trebui să plătească, de aici incolo, o sumă pentru inchirierea stadionului. Suma va fi oricum mai mică decât plăteau până acum pe intreţinerea stadionului (aproximativ 1 miliard de lei lunar - aproximativ 25.000-30.000 de euro). Petrolul nu va plăti niciodata mai mult decât a plătit până acum. " a declarat Iulian Badescu la WYL TV. 
Nu ne ramane altceva noua ca suporteri decat sa asteptam si punerea in aplicare a acestor intentii care nu suna deloc rau, intentii care duc spre un bun climat pentru clubul nostru de a face performanta mult dorita. Sper acum ca si voi ca aceste demersuri sa fie duse la indeplinire cu succes si sa nu fie doar simple promisiuni electorale...ca na doar suntem in plina campanie electorala!! 
Intreg interviul acordat de Iulian Badescu despre viitorul clubului nostru Petrolul Ploiesti in cadrul emisiunii "Pasul la Ofsaid" il puteti urmari in cele ce urmeaza. Vizionare Placuta!


pasul la ofsaid 20.11.2012 transfer de cristi_angh

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

 Prima victorie a lui "Gurita" pe banca lupilor!

Petrolul a câstigat fără mari probleme în fata Universitătii Cluj, scor 2-0, iar Cosmin Contra a obtinut prima victorie cu echipa noastra!
Lupii au început în fortă si au deschis scorul încă din minutul 8. Adrian Cristea a bătut inteligent o lovitură liberă, iar Neag a deviat inspirat în plasa portii lui Balauru, tânărul nostru fundas aflându-se astfel la primul gol în tricoul găzarilor.
Petrolul n-a mai fortat până la pauză, însă chiar si asa Bokila a trecut pe lângă 2-0. Ardelenii au replicat prin vârful Dinu, care a sutat în bară dintr-o lovitură liberă.
În repriza secundă, Grozav a trimis în bara transversală printr-o lovitură de cap, iar inevitabilul s-a produs în minutul 76, când acelasi Grozav l-a învins pe Balauru cu o executie plasată, din pasa lui Cristescu.
Pe finalul meciului, Christou putea să reducă din diferentă, însă ultima ocazie le-a apartinut tot lupilor, prin Cristescu.
Cosmin Contra obtine prima victorie pe banca Petrolului în Liga I, iar lupii ajung la 27 de puncte si trec peste CFR Cluj în clasament.

Declaratii dupa meci

 Cosmin Contra: "Un joc mai puţin bun din partea noastră în prima repriză. Am dat gol, am avut ocazia lui Bokila. Apoi am intrat într-un joc anost. O echipă incomodă. A doua repriză a fost la discreţia noastră. Aveam nevoie de trei puncte. Acum avem linişte. Se vede mai bine din tribună decât de pe bancă. Sper în continuare să fac alegerile cele mai bune şi să continuăm pe drumul ăsta! 
La 1-0 stai mereu cu teamă, normal ca noi să avem teamă până la golul doi. Grozav a înţeles ce vreau de la el, el e jucător de naţionala şi trebuie să îşi asume rolul de jucător care poate să facă diferenţa. Sper să continue tot aşa, face diferenţa. Din partea mea nu a fost nicio suspiciune, ştiam că U Cluj se va bate pentru fiecare punct. Ei sunt într-o situaţie destul de grea şi vin pe orice teren să scoată puncte. Am făcut două meciuri extraordinar de bune cu Chiajna şi Astra, acum aveam nevoie de victorie"

Gicu Grozav:" Aveam mare nevoie de cele trei puncte. A fost un meci cu orgolii mari. A fost un meci special pentru că am jucat împotriva fostei echipe, la care m-am simţit foarte bine. Ne bucurăm că l-am făcut fericit pe Contra. Nu ne-au interesat controalele de la DIICOT, noi suntem jucătorii Petrolului şi nu avem nicio problemă." a spus Gheorghe Grozav la DigiSport

Caseta meciului : Petrolul Ploiesti - U Cluj 2-0(1-0)
 
Petrolul Ploieşti: Bornescu - Achim, Neag, Yamissi, Grecu (Guilherme '52) - Marinescu, Hoban - Boudjemaa (Morar '78), Ad. Cristea (Cristescu '72), Grozav - Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

Universitatea Cluj: Balauru - Krumov, Erico Da Silva, Christou, Nicola - Muzac, Pătraşcu (Iancu '20) - V. Gheorghe (Ciupe '65), V. Dinu, Paulinho (Năstăsie '46) - Drăghici. Antrenor: Marius Popescu.

Cartonaşe galbene: Ad. Cristea '41, Cristescu '88 / Paulinho '38, Drăghici '40, V. Dinu '74, Balauru '89

Arbitri: George Cătălin Găman (central) - Octavian Şovre, Adrian Popescu (asistenţi) - Lucian Rusandu (rezervă)
Observatori: Adrian Vidan, Ioan Viorel Ganea
Foto:Mediafax
 

miercuri, 14 noiembrie 2012

Preturile variază între 90 si 430 de lei

Din data de 17 noiembrie, clubul Petrolul Ploiesti va pune în vânzare abonamentele pentru returul sezonului 2012-2013. Ele vor putea fi procurate de la casele de bilete ale stadionului „Ilie Oană”, dar si online, de pe site-ul www.eventim.ro.
Abonamentele vor putea fi folosite de la partida pe care echipa lui Cosmin Contra o va disputa pe teren propriu împotriva Vasluiului, în etapa a XIX-a a Ligii I.
De asemenea, fanii vor putea folosi respectivele permise de acces si în cadrul partidelor din „Cupa României” pe care "lupii" le vor disputa pe teren propriu.
Întâietate vor avea suporterii care au avut abonamente si pentru turul acestui sezon, iar în acest fel ei îsi vor putea păstra locul ocupat si pentru meciurile din cea de-a doua parte a acestui an competitional.
Preţurile abonamentelor pentru retur
Peluze – 90 lei
Tribuna a II-a - 170 lei
Tribuna I – 255 lei
Tribuna 0 – 430 lei

Sursa:DigiSport

U Cluj si Petrolul cercetate de DIICOT pentru un prejuduciu de 11 mil. €!


Procurorii DIICOT au facut astazi, percheziţii la U Cluj şi Petrolul Ploieşti, în legătură cu transferurile cu titlu gratuit ale unor jucători de fotbal, în condiţiile în care clubul clujean era într-o situaţie financiară precară, prejudiciul fiind estimat la 11 milioane de euro.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Cluj, a obţinut autorizaţie de percheziţie de la instanţa clujeană într-un caz în care s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbalişti între cluburile U Cluj şi Petrolul Ploieşti.
Florian Walter (foto), fostul proprietar al Universității Cluj, a cedat în vară acțiunile lui Ioan Mărginean, cumpărând pachetul majoritar la Petrolul. La Ploiești au fost aduși de la Universitatea 15 fotbaliști pentru care gruparea de pe Someș n-a primit nici un fel de sumă de transfer.

Poliția spune că e vorba despre un "grup infracțional organizat"

Miercuri, 14 noiembrie, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Cluj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au efectuat două percheziţii la sediile a două cluburi sportive, informează Poliţia Română.
Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi documente, precum şi identificarea tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei acestora, într-un caz de delapidare.
Concret, la data de 9 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca-Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa în cadrul unui club sportiv din judeţul Cluj, a unui grup infracţional organizat ce a acţionat în vederea delapidării clubului. 
DIICOT informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat şi delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 și 3 din Legea 39/2003 şi art.215 indice 1 al.1, 2 Cod penal", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Petrolul a luat gratuit 15 jucători

Concret, potrivit DIICOT, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.
"Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotaţi pe piaţă cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 de euro şi care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziţiei, în contextul unei situaţii financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate.
Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în municipiile Cluj - Napoca şi Ploieşti, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente şi alte mijloace de probă.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj a obţinut autorizaţie de percheziţie de la instanţa clujeană într-un caz în care s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbalişti între cluburile U Cluj şi Petrolul Ploieşti, informau surse judiciare.
Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, a anunţat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăseşte gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploieşti, club la care doreşte să se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamăgit de autorităţile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susţinerea echipei.
În vara acestui an, Petrolul Ploieşti a transferat doisprezece fotbalişti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaş, 25 ani), George Galamaz (fundaş, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaş, 27 ani), Constantin Grecu (fundaş, 23 ani), Dorinel Popa (mijlocaş, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaş, 29 ani), Laurenţiu Marinescu (mijlocaş, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaş, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaş, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani) şi Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani).

Declaratiile celor implicati

Florian Walter :  "Eu, personal, nu am primit nimic oficial, deci nu pot sa comentez prea mult actiunea DIICOT. Nu ma sperie aceste descinderi. Cred ca este o lupta totala ca sa dispara Universitatea.
Nu am adus niciun prejudiciu clubului. Jucatorii respectivi aveau salarii restante, intrau la Comisii si clubul, pe langa faptul ca ii pierdea, trebuia sa le plateasca si salariile restante.
Nu stiu ce cauta oamenii astia si cum au ajuns la o suma de 11 milioane de euro. Este absurd, este o facatura. Nu se poate sa evaluezi niste jucatori la o asemenea suma. De unde evaluarea asta? Cand ai un contract cu un jucator, mai bine renunti la el si-l dai gratuit decat sa-i suporti contractul pe care nu-l poti sustine financiar. Eu sunt socat, pentru ca aveam doi investitori cu care tratam preluarea clubului. 
Suporterii Universităţii sunt minţiţi. Jucătorii aveau salarii foarte mari în perioada în care eram eu, am scos clubul la vânzare şi nimeni nu s-a prezentat. În ianuarie, eu am anunţat că plec. Cine putea să plătească aceşti jucători. I-am întrebat dacă vor să rămână la U Cluj. Unii au ales să rămână. Alţii au ales să plece. Există varianta să vând dintre ei, problema este cui? Nu ştiu de ce această echipă trebuie să dispară, întrebaţi-i pe cei de la Cluj. Nu am două echipe în Liga 1. Nu am nicio influenţă asupra Universităţii Cluj. Mărginean m-a adus la Cluj, el m-a distrus. Capră este prietenul meu de 25 de ani. Capră a cumpărat Petrolul în iarnă, s-a înţeles cu cei care l-au vândut şi asta e tot. Nu mi l-a cedat mie, suntem 50 la sută", a spus Florian Walter pentru Sport.ro

Ioan Marginean: "Totul este absurd, o făcătură, noi ne chinuim să transferăm jucători precum Chiricheș, pe care se cere 5 milioane de euro. Pentru Adrian Cristea noi n-am avut nicio ofertă, nici măcar de 10 euro. Unii jucători au plecat prin transfer, alții liberi. Vom consulta un avocat, pentru că nu poate fi vorba de un prejudiciu de 11 milioane de euro. Lumea uită ce investiții a făcut Walter la Cluj", a spus Mărginean la emisiunea Fotbal Club de la DigiSport

Prima reactie a LPF: "Transferurile sunt legale din punct de vedere sportiv"

"Nu cunosc problema, nu a venit nicio instiintare de la DIICOT. Nu va pot spune daca jucatorii au plecat liberi pentru ca e vorba de contracte si sunt lovite de confidentialitate. Eu sunt doar un administratrator. Conform regulamentului ligii, daca la acordul de transfer nu e prevazuta nicio suma, niciodata, sub nicio forma nu mai poate sa apara un act aditional prin care sa se stipuleze o suma. Pentru ca atunci contractul devine nul!!
Ai spus ca nu iei bani, cu titlu gratuit merge cat e sub contract cu tine. Clubul cedent nu mai poate solicita printr-un act adiacent vreo suma de bani. Din punctul de vedere al ligii nu e nicio problema. Eu am primit niste acte corecte, au indeplinit conditiile mele de inregistrare si cu asta basta. E optional daca e trecuta o suma de transfer sau nu. Acordurile de transfer s-au legitimat. A fost vointa unui patron care si-a eliberat jucatorii de contract cu fosta echipa. In ce conditii, e optiunea lui.

De vreme ce s-a eliberat un document cu stampila, cu numar de inregistrare de la «U» Cluj, cu semnatura jucatorului si a reprezentantului clubului, din punct de vedere sportiv e corect. Si jucatorul a venit la un club care l-a preluat. Daca acordul are trei semnaturi, jucatorul, clubul cedent si clubul cesionar, nu e nicio problema. Daca e cu «lovele» bine, daca nu tragi o linie si atat", a declarat secretar general al Ligii, Valentin Alexandru pentru Mediafax


Surse:DigiSport  Sport.ro
 

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

 HAȚ(egan),FENTA,GOOL valabil - Bokila!!

Petrolul s-a întors cu un punct de la Giurgiu, după 1-1 în confruntarea cu Astra. Ambele goluri s-au marcat după pauză, Takayuki (61) deschizând scorul, pentru ca Grozav să “închidă” tabela cu şapte minute înainte de final.

Prima repriză a fost destul de disputată, cu un Gicu Grozav în formă, care a "hăituit" apărarea Astrei încă din primul minut, când a fost aproape să înscrie cel mai rapid gol al actualei stagiuni de campionat. "Septarul" nostru  i-a dat mari bătăi de cap portarului Silviu Lung junior, care a mai avut de lucru si la o minge trimisă pe poartă de Adrian Cristea direct din corner.
Giurgiuvenii au controlat începutul reprizei secunde, pe fondul unui joc de asteptare prestat de echipa noastra. Pe contraatac, Grozav a continuat seria de suturi la poarta gazdelor, dar portarul Lung junior s-a opus foarte bine. Astra a deschis scorul în minutul 61 prin Takayuki Seto, care a punctat cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de pe dreapta de către Junior Morais.
Apoi a venit momentul cheie al partidei cu golul lui Bokila anulat în mod miseleste de "centralul"  HOTegan, pentru ca inainte cu 7 minute de finalul partidei Gicu Grozav sa reuseasca egalarea invingandu-l pe Silviu Lung junior cu un sut imparabil, din centrul careului, după o centrare venită pe jos, de pe partea dreaptă de la Achim.

Etapa viitoare, formaţia noastră va juca, pe teren propriu, cu “U” Cluj, într-un meci ce se va disputa vineri, de la ora 21.30


Declaratii meci
Cosmin Contra: "Am avut o primă repriză excelentă, am avut o grămadă de ocazii. N-am băgat-o în poartă, dar știam că putem pune probleme la cornere și la fazele fixe. Echipa a avut puterea să revină, dar m-am supărat pentru că nu este posibil ca un gol perfect valabil să fie anulat degeaba. Un arbitru de Champions League (n.r. Ovidiu Hategan) nu avea voie să greșească acolo. Gicu a făcut un meci foarte bun și se vede că este în creștere de formă", a declarat Contra la DIGISPORT

Gicu Grozav: "Sunt foarte supărat, am fost la toate capitolele peste Astra. Ea este echipa care a câstigat un punct astăzi. Nu arată ca o echipă de locul 2, nu stiu dacă a avut două suturi la poartă! Îmi pare rău că nu am câstigat toate punctele, am avut o multime de ocazii.
Păcat că n-am reusit să câstigăm toate cele trei puncte. La Bokila s-a dat fault în atac. Stafful nostru a zis că nu a fost, dar dacă arbitrul asa a decis, înseamnă că asa a fost. Mă bucur că am fost chemat la lot, sper să fac un meci bun contra Belgiei"


Astra Giurgiu – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (0-0)
Marcatori: Takayuki (61)/Grozav (83).
Astra: S. Lung Jr. – Bărboianu, Găman (cpt), Mureşan, Morias – Tembo (71 Fatai), Takayuki, Yahaya, Distefano (87 Kende) – Ivanovski, Budescu. Antrenor: Valentin Sinescu.

FC Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Yamissi, Guilherme –  Mustivar (cpt), Hoban (66 Marinescu) – Boudjemaa (76 Morar), Ad. Cristea, Grozav – Younes (60 Bokila). Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Szekely Zoltan (Baia Mare) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) şi Paul Mincu (Bucureşti)
FOTO:DIGISPORT

joi, 8 noiembrie 2012

In urma cu doua zile am primit un comentariu care m-a onorat  la un articol de pe Ploiestiul Patria Noastra din partea lui Liviu Draghici, cunoscut noua petrolistilor sub titulatura "Poetul din Peluza".
Acesta si-a aratat simpatia si admiratia pentru noul look al blogului, si mi-a lansat onoranta invitatie pentru mine de a-i acorda un mini interviu pentru situl sau POETULDINPELUZA.RO  
Bineinteles, ca nu am stat niciun moment pe ganduri, si i-am raspuns afirmativ invitatiei pe care mi-o propusese oferindu-i pe aceasta cale si multumirile de rigoare si totodata felicitandu-l si pe el pentru munca frumoasa, artistica pe care o depune pentru echipa noastra draga, Petrolul Ploiesti.
Ce a iesit, o sa va las  pe voi sa vedeti in randurile de mai jos!

Ca de la suporter la suporteri – Romario (Florian Tudorache) -despre Petrolul si Ploiestiul Patria Noastra

Ieri l-am avut invitat pe Porcu care, intr-un excelent interviu, ne-a reamintit de perioada cand Petrolul juca in ligile inferioare. Pentru “cei care au deschis mai tarziu televizoarele” -sa stiti ca s-a intamplat si asta. Astazi il avem pe Romario, dar nu pe cel brazilian ci pe acela care intretine si anima comunitatea “Asta-i Ploiestiul Patria NoastraPoetul din peluza: Floriane, aceeasi intrebare pe care i-am adresat-o lui Porcu ieri. Cum preferi sa te strige lumea?
Romario: Apropiatii ma cunosc si ma striga cu apelativul Romario. foarte putini imi spun Florin…Florian(care este si numele de botez) nici atat. Pe net si pe facebook am considerat sa mi pun numele real. dar asa ca idee sunt cunoscut ca si Romario. ..asa mi se zice din 1994.aveam 11 ani. Mi-a placut mie de echipa Braziliei de-atunci cu faimoasa echipa Romario, Bebeto, Cafu, Dunga si toti monstrii sacri.
Poetul din peluza: Multi dintre noi te asociem cu site-ul “Asta-i Ploiestiul patria noastra“. De unde ideea si ce ti-ai propus cu acest site?
Romario: Ideea eu am avut-o de foarte mult timp, numai ca nu am avut si timpul necesar sa o pun in practica pana la inceputul acestui an mai exact la sfarsitul lunii ianuarie. Dupa cum sti si tu foarte bine o astfel de activitate presupune timp, daca vrei sa faci ceva de calitate bineinteles. Scopul acestui blog si totodata a comunitatii petroliste “Asta-I Ploiestiul Patria Noastra” este acelasi cu al tuturor petrolistilor, si anume informarea cat mai corecta cu privire la situatia de zi cu zi a clubului nostru, noutatile in timp real, de asemenea am considerat ca Petrolul ca si club care se respecta trebuie reprezentat si in mediul online asa cum se cuvine. Nu in ultimul rand scopul acestei comunitati este atragerea de sange proaspat galben-albastru, prin educarea tinerilor in spiritul Petrolului.La niciun an de la demararea proiectului “Ploiestiul Patria Noastra” deja comunitatea noastra a adunat in marea familie petrolista 1343 de membrii si lista continua sa creasca. Tin sa precizez ca accesul la noi in comunitate se face doar cu o verificare in prealabil, respectiv userul neavand voie sa aiba alte echipe rivale noua la Favorite Teams. Mizez pe calitate nu pe cantitate!
Poetul din peluza:Cum ar suna povestea ta legata de Petrolul? Cum ai ajuns sa tii cu echipa noastra favorita?
Romario: Ca multi dintre petrolistii get beget, asa cum ma consider si o spun fara lipsa de modestie , cu Petrolul m-am nascut in familie. Bunicii mei, unchii mei , tatal meu au tinut si tin cu Petrolul. Pot sa spun ca am avut in familie si rude care au activat pentru o perioada mai lunga sau mai scurta pentru Petrolul, dar as preferea sa ma rezum doar la atat ca si informatie. Deci cum spune o vorba cu Petrolul te nasti!! nu sunt adeptul traseismului de niciun fel, cu atat mai putin in fotbal, care pentru mine e sfant!
Poetul din peluza: Ce parere ai despre atmosfera actuala din tribune?
Romario: Atmosfera actuala din tribune este una senzationala, unica zic eu in Romania si nu este prima data cand aduc multumiri pe aceasta cale tuturor baietilor care formeaza galeria “Lupilor Galbeni”. Sunt mandru sa vad ca tot mai multi tineri vin alaturi de Petrolul si in acelasi timp sunt mandru ca si eu am primit cu mult timp in urma botezul sfant al peluzei lupilor.
Poetul din peluza:Dar echipa si staff-ul tehnic cum ti se par? Crezi ca e realizabil obiectivul impus de conducere? (locul 1-4 si Cupa Romaniei)
Romario: Referitor la echipa, eu zic ca avem unul dintre cele mai bune loturi din Liga 1, daca nu cel mai bun, zic asta fiindca luat dupa numele jucatorilor nu ar trebui sa ne stea nimeni in cale. Daca ar exista mai multa determinare, agresivitate , exact ceea ce doreste sa impuna “Gurita” echipei noastre, eu zic ca in scurt timp vom deveni o echipa foarte redutabila. Adevarat ne lipseste si mentalitatea de a juca orice meci la victorie , fiindca in ultimii ani sti si tu foarte bine prin ce clipe am trecut, pe scurt ne obisnuisem cu mediocritatea. Daca va fi rezolvata si problema aceasta atunci sigur vom reusi! Despre noul staff, am numai cuvinte si pareri de bine ca toti petrolistii de altfel. Chiar am fost foarte bucuros de alegerea facuta de clubul nostru, mizez pe tineretea lui Cosmin si totodata pe ambitia lui de a face lucruri cat mai profesioniste asa cum a facut si in toata cariera lui la echipele unde a activat..si ce echipe! Sper sa i se ofere tot sprijinul si increderea necesara de care are nevoie pentru a face performanta la inalt nivel si de a duce Petrolul acolo unde ii este locul!
Poetul din peluza: Care e cea mai frumoasa amintire a ta cu sau despre Petrolul?
Romario: In viata de petrolist cred ca sunt sute , mii de intamplari frumoase. Fiecare cu povestea sa. Una dintre ele si pe care pe mine unu m-a marcat este experienta traita in jurul varstei de 8, 9 ani( nu mai retin exact) atunci cand tatal meu m-a dus la o preselectie a Petrolului la Sala Sporturilor la grupa profesorului Camil Oprisan. Tin minte ca aveam niste emotii fanatstice cand am ajuns acolo, dar am fost primit foarte bine de ceilalti colegi si de insusi Camil Oprisan. Am fost supus preselectiei cu toate probele de rigoare, sa tin duble, tras la poarta si bineinteles testul de rezistenta (alergare).Pot sa spun ca a fost un succes , la finalul probelor domnul antrenor m -a luat deoparte pe mine si pe tatul meu si i-a transmis ca sunt un baiat foarte bun, talentat si ca am luat preselectia si ar vrea sa vin in foarte scurt timp la antrenamente, dar cu un singur amendament: la proba de rezistenta nu scosesem exact parametrii necesari si ca un profesionist m-a citit ca aveam unele probleme de respiratie, mai exact o deviatie de sept. asta a fost singura sa conditie catre mine si tatal meu sa merg sa efectuez operatia si sa revin la echipa! Spre rusinea mea , chiar daca fac aceasta marturisire public am fost un fricos si nu am mai ajuns sa ma operez. De atunci pot spune ca acest lucru reprezinta unul din marile regrete ale vietii mele si tot de atunci m-am jurat cat traiesc sa fac orice sa fiu cat mai aproape de Petrolul cu orice voi putea eu sa ajut , sustinere de orice fel. De-aici a plecat totul, am devenit memebru activ in galerie la vremea mea, apoi dupa o perioada de aproape 7 ani de peluza m-am retras la tribuna a 2-a , continuand sa vin pana astazi la meciurile echipei mele favorite. Totul culminand cu proiectul demarat in acest an , proiectul online ” Ploiestiul Patria Noastra”
Poetul din peluza: Un mesaj pentru suporterii Petrolului?
Romario: Hmm…Mesaj pentru suporterii de astazi…De fapt am doua mesaje: 1.” Petrolul pentru mine e un drog! nu exista antidot!” si 2. “Petrolul se simte, Petrolul nu e o Moda!”
Multumim frumos Romario pentru timpul acordat, sper ca pustii de azi din loturile Petrolului, indiferent daca vor ajunge la echipa mare sau nu, sa isi pastreze acelasi entuziasm ca tine si sa ramana petrolisti peste vremuri.
In interviul de maine vom avea un alt invitat special dar numele il pastrez surpriza. Va spun doar atat: “Ultimele 5 minute! Sa dam drumu la viata”.
Sursa:POETULDINPELUZA.RO

marți, 6 noiembrie 2012

 PLOIESTENI VA ORDON : INVADATI ILIE OANA!!!!
Conform tragerii la sorţi efectuată astăzi, FC Petrolul Ploieşti o va întâlni pe Concordia Chiajna în sferturile de finală ale Cupei României. Fiind prima echipă extrasă din urnă, echipa noastră a fost desemnată drept gazdă a acestei întâlniri, ce se va desfăşura, astfel, pe "Ilie Oană". Sferturile de finală se vor juca, într-o singură manşă, în zilele de 27, 28 şi 29 noiembrie.

Programul sferturilor de finală

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna
Rapid Bucureşti – Astra Giurgiu
Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Oţelul Galaţi
CFR 1907 Cluj – Dinamo Bucureşti

Totodată, s-a tras la sorţi şi programul partidelor din semifinale. În situaţia în care va trece de Concordia Chiajna, atunci FC Petrolul va juca, în penultimul act, cu învingătoarea dintre Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi. Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima manşă urmând să se dispute în luna decembrie, iar returul în primăvara anului viitor.

Programul semifinalelor

Ceahlăul/Oţelul – Petrolul/Concordia
CFR/Dinamo – Rapid/Astra

În cazul în care va ajunge în finala competiţiei, FC Petrolul va avea statut de organizatoare a ultimului act.

luni, 5 noiembrie 2012


Deşi a transformat meciul din această seară într-un asediu total la poarta adversarei, Petrolul a trebuit să se mulţumească doar cu o remiză în confruntarea cu Concordia Chiajna. “Lupii” au ratat o sumedenie de ocazii, şansa ocolindu-i într-o partidă în care le-au fost net superiori oponenţilor la toate capitolele.

Dacă, după o jumătate de oră de joc, tabela de marcaj ar fi arătat o diferenţă de trei-patru goluri în favoarea echipei pregătite de Cosmin Contra, cu siguranţă nimeni n-ar fi fost surprins. Atât de clară a fost dominarea ploieştenilor încă din startul confruntării, materializată, din păcate, doar printr-o serie nesfârşită de ratări, începută în chiar primul minut, atunci când Bokila a şutat din careu, dar Cobrea a avut o primă intervenţie salvatoare. Apoi, atacantul “găzarilor” a căutat colţul lung cu un şut de la 14 metri, lateral dreapta, dar Cobrea (13) a “agăţat” la timp balonul, iar Gicu Grozav (16, 19, 24 şi 25) a preluat ştafeta ratărilor, Concordia scăpând cu faţa curată într-o primă repriză în care, în ofensivă, a contat o singură dată, la lovitura de cap a lui Da Silva (27).
Scenariul jocului s-a păstrat şi după pauză, dar Grozav (49, 60), Cristea (68), Yamissi (70), Guilherme (74), Galamaz (86) sau Cesinha (90+1) fie n-au găsit ţinta, fie s-au lovit de intervenţiile inspirate a lui Cobrea, tabela rămânând imaculată la final. Un 0-0 total nedrept, fără doar şi poate, după modul în care au decurs ostilităţile, dar, în acelaşi timp, un rezultat care nu trebuie să demoralizeze echipa noastră. Chiar dacă n-a câştigat în această seară, Petrolul a arătat că rămâne pe curba ascendentă a evoluţiilor, situaţie în care, cu siguranţă, rezultatele favorabile nu vor întârzia să apară.
Următorul meci al echipei noastre se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00, la Giurgiu, contra Astrei.

Declaratii dupa meci 

Cosmin Contra : "Nu pot să fiu mulţumit cu un rezultat de egalitate, când a fost o singură echipă pe teren. O echipă a încercat să joace fotbal şi-a creat ocazii, iar cealaltă a încercat tot timpul să bage cu*** în poartă şi să dea mingi lungi. Păcat că în ziua de azi mai sunt echipe care să joace aşa. Am avut o oportunitate mare să fim sus în clasament. Îi felicit pe jucători, au început bine, apoi am încercat tot timpul să ne creem spaţii şi să dăm gol.
Cred că mai sunt mici lucruri de îndreptat. E greu să joci împotriva unei echipe care se apără cu 10 oameni în propria jumătate. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar apoi spaţiile au fost din ce în ce mai mici. N-am reuşit să aduc ceva în plus cu schimbările, dar mă bucur că băieţii au încercat să dea gol până la ultimul fluier", a spus Contra la finalul meciului, pentru Dolce Sport

Adrian Cristea: "Din păcate, nu am reuşit să marcăm. Am atacat pe tot parcursul jocului, dar a fost genul acela de meci în care, orice ai face, nu intră mingea în poartă. Este foarte important acum meciul de la Giurgiu, cu Astra. Dacă îl câştigăm pe acela, atunci va fi bun şi acest egal. Astra e o echipă foarte bună, drept dovadă şi locul din clasament.
Contra este un antrenor tânăr, plin de entuziasm şi apropiat de jucatori".

 FC Petrolul Ploieşti– CS Concordia Chiajna 0-0
FC Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Yamissi, Guilherme – Boudjemaa (75 Opriţa), Mustivar, Marinescu (cpt), Cristea (82 Cesinha) – Bokila, Grozav (61 Cristescu). Antrenor: Cosmin Contra.

CS Concordia: Cobrea – Belu, Fl. Ilie, Ghionea, Bambara – Popovici, Leca, Ispir, Serediuc – Da Silva (61 Zuluf), S. Pană (cpt) (75 Purece). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Vlad Bârleanu (Bucureşti) şi Gabriel Bârjac (Zalău).
Arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti).
Observatori: Vasile Curt (Constanţa) şi Ion Neagu (Bucureşti).
 Sursa: fcpetrolul.ro

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

De astazi , comunitatii noastre ni s-a alaturat Claudiu Savu, reprezentant Eventim (compania care se ocupa de comercializarea on-line a biletelor FC Petrolul Ploiesti)
Pentru orice nelamuriri legate de bilete nu ezitati sa ne contactati pe pagina de Facebook a comunitatii petroliste "Ploiestiul Patria Noastra" la adresa http://www.facebook.com/PloiestiulPatriaNoastra 

 Claudiu Savu va sta la dispozitie. 
Va multumim!

vineri, 2 noiembrie 2012

VIDEO!! Prima conferinta de presa la Petrolul  a lui Contra

Cosmin Contra a stat astazi de vorba cu ziaristii la prima sa conferinta de presa de la sosirea in Ploiesti.Tanarul tehnician al lupilor a declarat ca se asteapta la sprijinul neconditionat al suporterilor la fiecare meci pentru ca acest aspect conteaza foarte mult.
De asemenea, Contra a laudat munca depusa de stafful tehnic anterior si a promis ca va face tot ce-i sta in putinta sa mentina aceasta pozitie in clasament, poate chiar o clasare si mai buna decat in momentul de fata.
Pe parcursul conferintei "Gurita" a tinut sa lamureasca inca odata situatia sa cu privire la litigiul sau cu fosta sa echipa  de liga a treia spaniola Fuenlabrada:"Din cauza unor probleme birocratice nu am putut sa stau pe banca la meciul de cupa, pentru ca cei de la Fuenlabrada imi fac ceva probleme, dar am vorbit pana ieri cu avocatii mei si din punctul lor de vedere este totul ok ca sa pot sa-mi desfasor activitatea la noua mea echipa".
Despre Petrolul, tehnicianul a afirmat ca este o echipa cu potential, putand sa se bata cu oricine de la egal la egal, obiectivul sau si al Petrolului fiind acela de a deveni de la meci la meci o echipa cat mai puternica.
  “Îmi place să fiu ambiţios. Obiectivele sunt pe măsura condiţiilor pe care le-am găsit la Ploieşti şi sperăm ca, împreună, să le atingem. Petrolul este un nume cu mare tradiţie în fotbalul românesc, însă, în acelaşi timp, este o echipă nouă, alcătuită în acest an. Nu e uşor să închegi o echipă aşa repede, dar antrenorul care a fost aici înaintea mea a făcut o treabă extraordinară, a dus Petrolul pe primele locuri. Acum, noi trebuie să muncim ca să fim şi mai sus în clasament”, a afirmat Contra. “Am găsit un lot cu capacitate mare de exprimare. Putem să devenim din ce în ce mai buni şi trebuie să-i fac pe jucători să înţeleagă faptul că Petrolul Ploieşti, propunându-şi aceste obiective, a trecut la un alt nivel. Are pretenţii să joace în Cupele Europene şi, atunci, mentalitatea jucătorilor trebuie să fie una pe măsură, să dea totul pe teren şi să-şi propună să câştige fiecare meci. Echipa are mult potenţial, se poate bate de la egal la egal cu oricine în România şi, aşa cum am mai zis, obiectivul nostru este acela ca, de la partidă la partidă, să devenim cât mai puternici”.
 Antrenorul “lupilor” a dezvăluit şi care vor fi lucrurile pe care va încerca să le implementeze echipei sale. “Încerc să-i fac pe jucători să înţeleagă care este gândirea mea asupra fotbalului şi, prin antrenamente, să reuşesc să o implementez, să fie asimilată cât mai repede. Îmi doresc o echipă mai agresivă din toate punctele de vedere. Ca sistem de joc, voi încerca să-l pun în practică pe acela care se adaptează cel mai bine calităţilor jucătorilor”, a spus Contra.
La finalul conferintei Cosmin Contra a tinut sa faca cateva precizari cu privire la urmatoarea partida pe care Petrolul Ploiesti o va sustine luni de la orele 20 pe Ilie Oana impotriva noii sfert finaliste a Cupei Romaniei, Concordia Chiajna:"Nu am emotii acum.Probabil luni voi avea putine emotii, fiindca am inteles ca este o atmosfera senzationala aici si intotdeauna la debut in fata suporterilor ai ceva emotii".
Foto:fcpetrolul.ro